The Garden of Art and DesignThe Garden of Art and Design 2024

Zet 14 en 15 september 2024 vast in je agenda!
Binnenkort komt de nieuwe deelnemerslijst.

Ook dit jaar komen professionele kunstenaars en designers vanuit diverse disciplines samen in de tuin van Zicht in Persingen om hun werk te exposeren en te verkopen.
Zij zijn zelf aanwezig en vertellen vol passie over hun werk. Het werk kun je rechtstreeks van hen kopen.

Wij, Edo Nauta en Jeanet Jaaltink brengen kunst en design van professionals samen zodat bezoekers een gevarieerd en hoogwaardig aanbod te zien krijgen. Voor de makers bieden we een podium om werk te exposeren, te verkopen en atelierafspraken te maken.

Twee dagen lang kun je op deze prachtige plek in de Ooijpolder bij Nijmegen genieten van kunst en design. Op de veranda of het terras kun je genieten van een drankje met een geweldig weids uitzicht op de stuwwal van Beek en Ubbergen.


The Garden of Art and Design 2023

Deelnemers
Editie 2023

Andro de Jong

Ik schilder, teken, maak objecten en collages in mixed media, ik geef daarnaast diverse creatieve cursussen. Mijn werk schets mijn woon/leefomgeving, het altijd in beweging zijnde rivierlandschap. Ik werk doorgaans aan meerdere werken tegelijk en gebruik daarbij een sterke beeldtaal, er ontstaat een oneindig verhaal. ‘Door het vervaardigen van kunst keer ik mezelf binnenste buiten, dit verrast, emotioneert en verrijkt me’. Het lukt mezelf slechts in beperkte mate mijn innerlijke beleving te vangen in beelden, dat frustreert me’.
www.androdejong.nl

Archive Studio

Archive Studio is een ontwerpstudio met een focus op duurzame producten van hoge kwaliteit en voor dagelijks gebruik. “Klein beginnen, langzaam groeien. Dat is onze filosofie. We breiden ons keramiekarchief langzaam uit en zorgen ervoor dat elk nieuw item perfect past in het bestaande assortiment.
www.archivestudio.nl

Atelier Iris Nijenhuis

Iris Nijenhuis is een in Amsterdam gevestigde mode- en productontwerper met een passie voor experimentele vormen en structuren. Ambachtelijk vakmanschap en innovatieve technieken gaan hand in hand in haar werk, waaronder opvallende ‘wearables’ van laser gesneden textiel en interieurobjecten. Door te experimenteren met lasersnijden ontwikkelde ze een techniek waarbij de stof in kleine puzzelstukjes wordt gesneden die de basis vormen van het ontwerpproces. Door deze handmatig te verbinden ontstaan inspirerende vormen, structuren en producten.
www.irisnijenhuis.com

De Geus tassen – Chris de Geus

De Geus tassen, bekend van custom-made leren tassen met verfijnde kleurencombinaties en dito stiksels, heeft inmiddels een uitgebreide leren tassencollectie en bijpassende accessoires. Van een hippe, feestelijke Mini Bag, een stijlvolle schoudertas Ripple Bag, tot een uitgebreide laptoptas Ribbon Bag, waarin kwaliteit en duurzaamheid met eigentijds design wordt gecombineerd. De kleurencombinaties in leer en garen geven iedere tas een eigen ‘look and feel’ het kan als hand- of schoudertas gedragen worden door dames en heren. Tijdens komende The Garden of Art and Design gaan we speciaal tijdens dit evenement een nieuw tasontwerp aan je presenteren. Dit gaat er heel mooi uit zien, in bijpassende najaarskleuren. Een lust voor het oog!
www.degeustassen.nl

Doro Krol

De Nijmeegse kunstenaar Doro Krol laat zich inspireren door landschappen. Ze kijkt en zoekt naar composities die ze, met oog voor detail en interesse voor schoonheid, perfect weet te vatten in mooie schilderijen. De rol van het licht is daarbij essentieel. De werken van Doro zijn herkenbaar aan hun rijke vormen en kleuren, de eenvoud en verstilling; een ontroerende combinatie die tot de verbeelding spreekt. Doro is in een indrukwekkende fase van haar ontwikkeling. Van traditionele landschappen naar een expressionistische stijl; vrolijk, kleurrijk en optimistisch. Daarnaast heeft ze ook een tafel met oud werk.
www.dorokrol.nl

Harry de Leeuw

Harry de Leeuw (1957) is een beeldhouwer die op eigen wijze werkt in brons. Het werk valt onder het lyrisch realisme met als inspiratiebron landschap en architectuur. Grensgebieden als bruggen, poorten, deuren en torens leveren een interessant spanningsveld. Door eenvoud, weinig decoraties en elementen te isoleren, komen de composities het sterkst naar voren. Het maakt het accentueren van bepaalde aspecten van zijn onderwerp mogelijk.
www.harrydeleeuw.nl

heArthur

Arthur – heArthur – van Buuren experimenteert met grafische vormen en kleuren en maakt daarmee driedimensionale glazen objecten en vazen. Hij laat zich daarbij inspireren door thema’s als ‘verbinding’, ‘werken vanuit je hart’ en ‘liefde’. heArthur snijdt glas in verschillende vormen en versmelt deze vervolgens tot creaties met karakter. Deze innovatieve techniek leidt tot een duurzamere verbinding dan wanneer lijm gebruikt zou worden. Elk object heeft door een unieke synthese van vorm en kleur een eigen identiteit.
www.hearthur.nl

Hester Zagt sieraden

Hester Zagt laat zich met haar delicate sieraden inspireren door de Nederlandse cultuur en met name klederdrachten in al zijn verschijningsvormen, zoals sieraden, kant, stoffen ect. Door deze vormen in een nieuw jasje te gieten blaast ze nieuw leven in deze cultuur. Zo heeft ze ringen gemaakt van porselein die geïnspireerd zijn op het Staphorster stipwerk en oorhangers die een afdruk zijn van het Zeeuwse knopje. Hierbij maakt ze gebruik van zilver, goud, porselein, parels en andere stenen. Hester Zagt verkoopt haar werk in binnen- en buitenland. 
www.hesterzagt.nl

Hiervandaan

Danièle Knirim maakt haar werk onder de naam Hiervandaan. Zij werkt als een freelance illustrator & kunstenaar. Haar werken zijn papiers dècoupès die gemaakt zijn met papier uit oude boeken, kaarten, verpakkingen, posters etc. Deze worden door haar verzameld door urenlang op boekenmarkten & in kringloop winkels te struinen. De papiertjes worden zorgvuldig bij elkaar gezocht op kleur, patronen, teksten, lettertypes & textuur.
www.hiervandaan.nl

House of Thol

House of Thol richt zich op het ontwerpen van duurzame, oplossingsgerichte producten die groen leven makkelijker maken.
www.houseofthol.nl
www.houseofthol.shop

Jeanet Jaaltink

De schilderijen en linosnedes van Jeanet Jaaltink bestaan uit raadselachtige, speelse, vertederende en melancholische beelden. Fantasie en realiteit vloeien in elkaar over. Ze stapt met een onbevangen blik in een wereld vol herinneringen, vriendschappen en verlangens. De dierenwereld, de vriendschap tussen mens en dier, is een van de belangrijke thema’s. Jeanet is afgestudeerd aan de kunstacademie in Utrecht , heeft jarenlange ervaring als ontwerper en heeft sinds een aantal jaren het maken van vrij werk weer opgepakt.
www.jeanetjaaltink.nl

Karolien van Mensvoort

Karolien van Mensvoort ontwerpt shawls, wandkleden, plaids, illustraties, gordijnen en meer…  Ze weeft, breit en dessineert. De 100% zijden shawls zijn intens van kleur en de dessins verfijnd qua vorm en ritme. Ze worden in Nederland geprint en met veel precisie afgewerkt tot duurzame shawls. Karolien houdt zich niet bezig met seizoenen of trends. Haar smaak en gevoel voor kleur, vorm, kwaliteit en detail leiden steeds weer tot esthetische en tijdloze producten.
www.karolienvanmensvoort.nl

LEV’01 – Liesel Swart

De schoenencollectie van LEV’01 (sinds 2015) is opgebouwd uit natuurlijke materialen. Het gebruik van 100% wol is het meest opvallend, speciaal voor schoenen is dat een goed geschikt materiaal. Wol biedt warmte en verkoeling, het is stevig en sterk en weert van nature vocht en vuil. De ontwerpen worden binnen Europa gerealiseerd in kleine fabrieken die duurzaamheid respecteren.
www.lev01.nl

Lisa Biris Ceramics

Lisa Biris creëert sculpturale objecten van porselein en steengoed die geïnspireerd zijn door de schoonheid en diversiteit van de natuur. Alle objecten zijn gestoeld op drie principes: textuur, contrast en beweging. Haar creatieproces is organisch en zelden gepland. Dit zorgt ervoor dat een object een natuurlijk gevoel uitstraalt, alsof het zo gegroeid zou kunnen zijn in plaats van door de mens vervaardigt.
www.lisabirisceramics.com

Marian Sturkenboom – sieraden

Het begint met de schoonheid van natuurlijke vormen, strukturen en materialen als staaldraad, siliconenrubber, kunsthars en meer. Het materiaal vinden, ontdekken, ideeën combineren, zoeken naar vorm en techniek is voor mij een rondgaand proces. Van begin tot eind kan ik de regie houden, want het bijzondere gebeurt allemaal onder mijn eigen handen in mijn werkplaats. Transparantie, lichtheid en ruimte creëren in ontwerp en/of materiaal zijn een terugkerende waarde in mijn sieraden.
www.mariansturkenboom.nl

Meet Your Greens

Meet Your Greens is een makersduo uit Arnhem. Arjanne Boekhout en Ruud Willems maken fotoportretten van groenten. Hun Fine Art Prints zijn een uitnodiging om met verwondering naar de schoonheid van dagelijkse groente te kijken. De Fine Art Prints zijn offset gedrukt op Munken papier. Dit hoogwaardige papier heeft een open structuur met een natuurlijk, zachtmatte, witte tint. Hierdoor worden de details bijna voelbaar en krijgt het beeld een verstilde poëtische kwaliteit.
www.meetyourgreens.nl

Shirdak

Van jongs af aan was ik, Marianne Tuerlings, geïnteresseerd in de kleuren en textiel dessins van verre volkeren. 25 jaar geleden begon ik met het importeren en verkopen van nomaden textiel uit Centraal Azië in de winkel Shirdak te Amsterdam. Geleidelijk aan verschoof de aandacht naar het zelf ontwerpen van sjaals op een mooie wollen ondergrond uit Kasjmier. Tegenwoordig heb ik mijn eigen zeefdruk werkplaats in India en ontwerp elk jaar een collectie sjaals. De sjaals zijn fair trade, gezeefdrukt op een hoge kwaliteit wol uit Kasjmier.
www.shirdakshop.com/nl

Slingerland & Heidanus

Bijzondere keramische producten die hun oorsprong vinden in een samenwerking tussen Olav Slingerland en Jacqueline Heidanus. Hij is keramist en zij is gespecialiseerd in dessinontwerp. Door deze twee disciplines met elkaar te combineren ontstaat een mooie balans tussen eenvoud in vorm en verfijning in detail. Alle producten worden in kleine series gemaakt in het atelier van Olav Slingerland in Lith.
https://olavslingerland.nl

Studio Crin

Lekkere leefobjecten in textiel – oogstrelend, wereldvriendelijk en circulair – om écht blij van te worden en lang van te genieten. Met fraai en eerlijk interieurdesign zet Studio Crin in op een beter gebruik van onze bronnen. Een compacte collectie en maatwerk geproduceerd van nieuwe wereldvriendelijke materialen en oude schatten die het verdienen om te worden gekoesterd. Wij ontwikkelen zoveel mogelijk op aanvraag, zodat zo min mogelijk materiaal verloren gaat en wij bekijken telkens hoe restmateriaal toch te gebruiken
www.studiocrin.nl

Vivolli

Vivolli ontwerpt interieur-objecten ontstaan uit allesomvattende passie. De drijvende kracht achter Vivolli is Celine Chermin. Haar passie voor stoffen, creatie en ambacht heeft haar over de jaren gebracht tot het fundament van haar werk dat het beste in het Italiaans is te benoemen als “tappezzare”. Haar achtergrond als beeldend kunstenaar prikkelt haar om het meubelstuk de kracht van een beeld mee te geven. Een beeldend meubelstuk. Ontworpen om van te genieten; gemaakt om te stralen!
www.vivolli.com

vosmus ActOfArt

De stand, ditmaal omgetoverd tot atelier en werkplaats van VOS en MUS, zal zinderen van schilderlust; Maak het mee en onderbreek, want dit is een unieke kans om (met passepartout als kader) een stuk van het schilderij naar keuze ter plekke te laten uitsnijden. Zo bepaal jij welk stuk beeld en van welke afmeting je wilt aanschaffen!
insta:vosmus776

Winterworks creative lab

‘Mijn leven en mijn kunst zijn met elkaar verweven’. Al sinds haar kindertijd kijkt Inge Winter op een beschouwende manier naar de haar omringende wereld. Ze onderzoekt en ontrafelt. Mixed media, fotografie en poëzie zijn daarbij haar creatieve middelen. Vaak gaan deze naadloos in elkaar over. De natuur in haar omgeving is één van haar inspiratiebronnen. Haar werk reflecteert wat haar fascineert: de kracht en kwetsbaarheid van de natuur, de schoonheid en het rauwe van de vergankelijkheid. Al wandelend door het landschap mengen beelden zich met haar herinneringen, associaties en dromen. Er ontstaat een nieuw landschap: een persoonlijk landschap, opgebouwd uit meerdere lagen. Inge Winter studeerde in 1992 af aan ArtEZ, University of the Arts in Arnhem.
www.winterworks.nl


The Garden of Art and Design 2022

Deelnemers
Editie 2022 – Atelier Joost Seegers

Editie 2022 – De Geus tassen – Chris de Geus

Editie 2022 – Doro Krol

Editie 2022 – Fabricat – Jos Metselaar/Madieke Fleuren

Editie 2022 – Hemels Huisje – Jose van der Stappen

Editie 2022 -Janneke van Oosteren

Editie 2022 – Jasmin Djerzic

Editie 2022 – Jeanet Jaaltink

Editie 2022 – Kets design – Mechtild Kets

Editie 2022 – KLOQ – Arjan Ros

Editie 2022 – Mariëtte Wolbert Textiles

Editie 2022 – MEMOOI – Anneloes van Gool

Editie 2022 – Mirjam Nurver hats

Editie 2022 – Knits for your inspiration – Simone van Eerdenburg

Editie 2022 – Soap Studio Fiori – Susanne Steinberg

Editie 2022 – Suzan Doornbos

Editie 2022 – Van Betuw Grafisch Ontwerp – Annita van Betuw

Editie 2022 – Winterworks – Inge Winter

Editie 2022 – Zicht-lijn

Fotografie: Erik Baank – Henk Baron – Monique Uijen

Volg The Garden of Art and Design op facebook en Instagram