The Garden of Art and DesignThe Garden of Art and Design 2024

Zet 14 en 15 september 2024 in je agenda!

Ook dit jaar komen professionele kunstenaars en designers vanuit diverse disciplines samen in de tuin van Zicht in Persingen om hun werk te exposeren en te verkopen.
Zij zijn zelf aanwezig en vertellen vol passie over hun werk. Het werk kun je rechtstreeks van hen kopen.

Wij, Edo Nauta en Jeanet Jaaltink brengen kunst en design van professionals samen zodat bezoekers een gevarieerd en hoogwaardig aanbod te zien krijgen. Voor de makers bieden we een podium om werk te exposeren, te verkopen en atelierafspraken te maken.

Twee dagen lang kun je op deze prachtige plek in de Ooijpolder bij Nijmegen genieten van kunst en design. Op de veranda of het terras kun je genieten van een drankje met een geweldig weids uitzicht op de stuwwal van Beek en Ubbergen.

Beide dagen zijn van 11.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Persingensestraat 4a, 6575 JB Persingen.

Deelnemers
Editie 2024

Anna Wonders Jewellery

Anna Wonders creëert tijdloze sieraden, geïnspireerd door de stilte, zachtheid en traagheid van de natuur, met name door de magische landschappen van IJsland. Haar ontwerpen kenmerken zich door een combinatie van organische en verfijnde vormen. Elk sieraad vertelt een eerlijk verhaal en is met zorg met de hand vervaardigd van duurzame materialen in haar atelier in Zwolle
www.annawondersjewellery.com

By CRIS

Handgemaakte tassen en accessoires van Italiaans leer, die je laten stralen! De zomer collectie en de nieuwe basiscollectie maken je outfit helemaal af, zodat je zelfverzekerd en stralend de deur uit kan.
www.bycris.nl

Captein Design

De dessins van Liselotte Captein vinden hun toepassing in kleurrijke producten zoals, sjaals, kussens en tassen. Ze vallen op door een sterke grafische signatuur en motieven die vaak zijn ontleend aan de natuur. Alle producten worden dicht bij huis geprint en gemaakt van pure materialen (bij voorkeur eco-stoffen).
Captein Design ontwerpt ook dessins en illustraties in opdracht.
www.capteindesign.nl

Dieter Volkers

Het werk van Dieter Volkers kenmerkt zich door plezier in experiment en onderzoek. Hij heeft oog voor materiaal en detail. Volkers experimenteert graag. Hij recyclet de bestaande toepassing, enkel de ingrediënten blijven hetzelfde. Daarnaast is upcycling, met oog voor duurzaamheid, een belangrijk thema dat vaak aan de orde komt. Hij wil graag de schoonheid van functionaliteit zichtbaar maken in zijn ontwerpen.
www.dietervolkers.nl

Dirry de Bruin

Als een mooi sprookje… Een stolpvaas is vaak een relikwie uit vroeger tijden. Maar ontwerper Dirry de Bruin blaast er nieuw leven in. Samen met meesterglasblazers in Leerdam heeft ze een collectie ontwikkeld: zogeheten Y-Conische stolpvazen. Elk exemplaar daarvan is uniek, mondgeblazen en met de hand gevormd. Ze hebben namen als Fire, Purple Rain en Can’t hide ocean blue, en hebben betoverende kleurcombinaties. Sommige hebben zelfs een sprookjesachtige, gouden stolp. Die maakt Dirry uit antiek mahonie- of eikenhout, dat ze verguldt met zogeheten Dukatengoud.
www.dirry.nl

Doro Krol

Kunstenaar Doro Krol volgde in haar jonge jaren de vrije richting van de kunstacademie in Arnhem. Zolang zij zich kan herinneren wilde ze in de natuur zijn en kunst maken. Het maakt Doro dan ook blij dat de Ooijpolder dicht bij haar atelier ligt. Het mooie en afwisselende landschap van de Ooij levert haar onuitputtelijke inspiratie op. Iedere keer ziet zij nieuwe kleuren, lichtinvallen en details. Elk seizoen brengt haar tot nieuwe schilderijen. Langzaamaan probeert ze meer verstilling in haar landschapskunst te brengen. Kleur en licht spelen hierin de hoofdrol. Haar werk is herkenbaar, vrolijk en kleurrijk. Wie het ziet wordt er blij van.
www.dorokrol.nl

Edelhout

Een groot deel van de week werk ik, vooral in opdracht, als vormgever en meubelmaker aan maatwerk meubilair. Zodra het echter maar even kan, zoek ik de draaibank op; daar ben ik mijn eigen opdrachtgever. In mijn schalen, vazen en andere objecten komen vorm en vaardigheid samen om de pracht van hout in al zijn facetten te laten zien.
www.edelhout.com

Emma Hoogstede

Emma ontwerpt interieur objecten in keramiek en siliconen. Haar doel is om de band tussen gebruiker en object te versterken door middel van beweging, kleur en spel. Zo wil ze het dagelijkse leven wat luchtiger maken en meer betekenis geven aan de objecten waar we ons mee omringen. “Het leven is serieus genoeg, we kunnen onszelf beter omringen met multifunctionele speelse objecten”.
www.emmahoogstede.com

Ems Willems – Frozen Flowers

De kunstwerken van bevroren en smeltende bloemen (Frozen Flowers) laten zien dat ook in verval en verwelken, schoonheid schuilt. De Frozen Flowers doen een beroep op de emotie, fantasie en beleving en confronteren de kijker met de cyclus van het leven. Door met diverse materialen (acryl, pigmenten, pastels, gedroogde bloemen) op een canvas/print van Frozen Flowers te werken worden extra lagen en accenten aangebracht tot een veelzeggend beeld ontstaat. Vol diepte en emotie.
www.frozenflowers.nl

Harry de Leeuw

Landschap en architectuur in brons
www.harrydeleeuw.nl

Hiervandaan

Danièle Knirim is een collagekunstenaar die woont en werkt in Den Haag onder de naam Hiervandaan.
Het collagewerk van Danièle omvat portretten van vrouwen, anonieme figuren en vogels. Daniele maakt haar collages met oude papier.
www.hiervandaan.nl

Ilse Stolk Fotografie

Planten(onderdelen) uit de directe omgeving vormen een grote inspiratiebron voor de foto’s van Ilse Stolk. Door met licht, schaduw en compositie te spelen, wil zij het onderwerp een andere betekenis en/of uitstraling geven. Het beeld moet verrassen, aandacht oproepen en tegelijkertijd ook laten zien hoe mooi iets kan zijn. Niet voor niets staat het onderwerp volledig ‘in de picture’, er is geen afleiding. En dat maakt ook dat Ilses foto’s heel veel rust uitstralen.
www.ilsestolkfotos.nl

Ilse Vorstenbosch

De kwetsbaarheid van het leven die tot uitdrukking komt in de veelal dierlijke figuren die ik maak moeten een pakkende emotie uitstralen. De keuze van bijzondere materialen en natuurlijke kleuren vormen het fundament voor een openheid en lichtheid waarmee ik mijn beelden laat spreken, de kwetsbaarheid van al wat leeft wordt hiermee krachtig uitgedragen.
www.ilsevorstenbosch.nl

Iris Lucia Design

All objects are 3D drawn with lines consisting of bio-resin. Everyday objects like a vase or a teapot are sketched with a pen in space. A futuristic craft where each piece is unique. Special, because the desired object is immediately given volume. It literally explores the boundaries of form, between the lines. Raising fundamental questions: How much material do we need? How lightly can we live?.
www.irisluciadesign.com

Jasper Hulshoff Pol

Jasper Hulshoff Pol is na zijn studie Interaction Design in Utrecht sinds 2001 werkzaam als beeldend kunstenaar. In zijn schilderijen staat de ezel centraal. Van klein in acryl tot monumentaal met gemengde technieken en olieverf op doek. De ezeltjes van Jasper staan puur en aansprekend op een witte achtergrond. Naast zijn werk als ezelschilder houdt hij zich bezig voornamelijk bezig met het maken van sculpturen in metaal en het bouwen en repareren van banjo’s.
www.ezeltje.com

Laura Casas Valle

Laura Casas Valle maakt etsen. Ze beschouwt haar etsen als visuele gedichten, waarbij mensen vrijwel altijd centraal staan. Inspiratie haalt ze uit een voortdurend groeiende verzameling beelden. Deze combineert ze tot een nieuwe composities, waarbij ze zowel eigen foto’s als beelden uit de media gebruik. Het intrigeert haar om de innerlijke wereld van een karakter te verkennen, en vaak zet ze deze in een compositie geïnspireerd door vormen uit de natuur en architectuur.
www.lauracasasvalle.nl

Lucy Schoorl

Mijn werk Glorifying Phylogeny gaat over de afstammings-geschiedenis van een groep organismen die is ontstaan vanuit een andere groep. Het is een alsmaar evoluerende serie objecten die begonnen is uit kruisingen tussen micro-organismen.
@lucyschoorl

Margo Nelissen Sieraden

Margo Nelissen ontwerpt en vervaardigt al ruim vijfentwintig jaar sieraden, zowel unieke stukken als kleine thematische collecties. Haar studies aan de Kunstacademie en Culturele Antropologie geven haar een unieke kijk op het vak van sieraadontwerpen. Enkele jaren woonde en werkte Margo in de Caraïben en reisde zij door Latijns-Amerika. De Caraïbische invloed van verfijnde koraalstructuren en weelderige natuur is duidelijk terug te zien in haar recente sieraden.
www.margonelissen.nl

Mariëtte Wolbert Textiles

Mariëtte Wolbert heeft een jarenlange ervaring in het ontwerpen van textiel en heeft zich met name toegelegd op huishoudtextiel. Men zou haar met recht de koningin van de keukensets kunnen noemen. Haar ontwerpen hebben een herkenbare signatuur. Ze omschrijft haar ontwerpen zelf aan de hand van de 5 L’s (Lekker, Licht, Logisch, Luxe en met een Lach). Werk van Mariëtte is nationaal en internationaal in verschillende musea en galeries tentoongesteld en heeft diverse onderscheidingen gekregen.
www.mariettewolbert.nl

RENATE VOS design

Renate Vos ontwerpt functionele interieurobjecten en accessoires. Renate’s werk kenmerkt zich door het experimentele gebruik van materialen. Haar ongewone materialen combinaties brengen vaak een verwondering teweeg. De ontwerpen zijn herkenbaar door de heldere vormtaal en tactiliteit. Renate’s inspiratie komt voort uit reizen door tijd en natuur en is onlosmakelijk verbonden met haar omgeving: zij woont in de vesting van Slot Loevestein. Haar atelier is gevestigd in Zaltbommel en daar werkt zij zowel in opdracht als uit eigen initiatief.
www.renatevos.nl

SARI

With a strong focus on sustainability, consumerism in modern society and functionality, Sari Rikken applies her profession as a florist & product designer to create ceramics that reveal new ways to consume more consciously.
www.saririkken.com

Soap Studio Fiori

Ik ben een ervaren zeepmaker en maak al mijn zepen zelf op basis van mijn eigen recepten, met alleen hoogwaardige ingrediënten. Onze zepen zijn volledig natuurlijk, veganistisch, vrij van palmolie, zonder agressieve chemicaliën en plasticvrij – en daardoor zeer eco-vriendelijk. Daarnaast bied ik ook een unieke reeks van natuurlijke shampoo- en conditionerbars, lippenbalsem in stijlvolle retro blikjes met schuifdeksel, en verzorgende deodorantcrème aan. Al onze producten worden lokaal in Nijmegen, Nederland, met de hand gemaakt. Ze zijn vervaardigd volgens geteste recepten en ambachtelijke technieken om een zachte en effectieve huidverzorging te garanderen. Onze producten zijn niet alleen goed voor de huid, maar ook voor de planeet. Dankzij de lokale productie zijn ze extra milieuvriendelijk.
www.soapstudiofiori.com

Studio Divers by Margriet Foolen

Product- en meubel designer Margriet Foolen (1982) startte Studio Divers direct na haar afstuderen aan de Design Academy Eindhoven in 2006. Margriet ontwerpt voornamelijk als zelfstandige, maar werkt ook samen met Nederlandse en internationale labels. Merken waar zijn onder andere mee heeft gewerkt zijn: Royal VKB, EYYE, Zuiver, Serax, LIV wise en Zuperzozial. Geïnspireerd door functie, natuur, silhouetten en interesse voor materialen, eenvoud en vorm, ontwerpt Margriet pure en slimme designs.
Margriet is alleen op zondag aanwezig.
www.margrietfoolen.com

Studio Floris Meijer

Floris Meijer is afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven in 2022, en sindsdien werkt hij vanuit zijn studio in het Gelderse Gorssel. In de studio is Meijer veel bezig met materiaal- en techniek-onderzoek. Dit komt in bijna elk product terug. Zoals de Luxjes, hele kleine vaasjes geblazen in het Nationaal Glasmuseum in Leerdam. En recent werken uit de CAM series. Een cross-over tussen ambacht en een digitale manier van vormgeving
www.studioflorismeijer.nl

VAN CHRISTA

Christa Stoop maakt onder de naam VAN CHRISTA geometrische abstracte kunst. In haar werk is zij geïnspireerd door de (bebouwde) omgeving, zoals architectuur en polderlandschap. Uitgangspunt in haar werk is om binnen zelfgekozen beperkingen te spelen met vlakken, lijnen en kleuren. Ze werkt graag in series met gebruik van diverse printtechnieken.
www.christastoop.com

van Hoeve Knives and metals

Bij Van Hoeve Knives and Metals ontwerpen en vervaardigen we hoogwaardige designmessen. Ons vakmanschap staat garant voor uitmuntende kwaliteit. Met zorg en precisie creëren we messen die niet alleen functioneel zijn, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Onze focus ligt op het leveren van producten die voldoen aan de hoogste normen van vakmanschap en duurzaamheid. Met passie en toewijding streven we ernaar om messen te produceren die zowel praktisch als artistiek verfijnd zijn.
www.vanhoeveknivesandmetals.nlVolg The Garden of Art and Design op facebook en Instagram


The Garden of Art and Design 2023

Deelnemers
Editie 2023

Editie 2023 – Andro de Jong

Editie 2023 – Archive Studio

Editie 2023 – Atelier Iris Nijenhuis

Editie 2023 – De Geus tassen – Chris de Geus

Editie 2023 – Doro Krol

Editie 2023 – Harry de Leeuw

Editie 2023 – heArthur

Editie 2023 – Hester Zagt sieraden

Editie 2023 – Hiervandaan

Editie 2023 – House of Thol

Editie 2023 – Jeanet Jaaltink

Editie 2023 – Karolien van Mensvoort

Editie 2023 – LEV’01 – Liesel Swart

Editie 2023 – Lisa Biris Ceramics

Editie 2023 – Marian Sturkenboom – sieraden

Editie 2023 – Meet Your Greens

Editie 2023 – Shirdak

Editie 2023 – Slingerland & Heidanus

Editie 2023 – Studio Crin

Editie 2023 – Vivolli

Editie 2023 – vosmus ActOfArt

Editie 2023 – Winterworks creative lab


The Garden of Art and Design 2022

Deelnemers
Editie 2022 – Atelier Joost Seegers

Editie 2022 – De Geus tassen – Chris de Geus

Editie 2022 – Doro Krol

Editie 2022 – Fabricat – Jos Metselaar/Madieke Fleuren

Editie 2022 – Hemels Huisje – Jose van der Stappen

Editie 2022 -Janneke van Oosteren

Editie 2022 – Jasmin Djerzic

Editie 2022 – Jeanet Jaaltink

Editie 2022 – Kets design – Mechtild Kets

Editie 2022 – KLOQ – Arjan Ros

Editie 2022 – Mariëtte Wolbert Textiles

Editie 2022 – MEMOOI – Anneloes van Gool

Editie 2022 – Mirjam Nurver hats

Editie 2022 – Knits for your inspiration – Simone van Eerdenburg

Editie 2022 – Soap Studio Fiori – Susanne Steinberg

Editie 2022 – Suzan Doornbos

Editie 2022 – Van Betuw Grafisch Ontwerp – Annita van Betuw

Editie 2022 – Winterworks – Inge Winter

Editie 2022 – Zicht-lijn

Fotografie: Erik Baank – Henk Baron – Monique Uijen

Volg The Garden of Art and Design op facebook en Instagram